Amikor a hamburger minden részét magunk készítjük, a zöldségeket a kertből frissen szedjük 🙂 És ráadásul gluténmentes hamburger készül!
Belevalók:
- Hamburgerzsemle
- Hamburgerhús
- Paradicsom
- Hagyma
- Saláta
- Sajt
- Házi majonéz
- Ketchup
- Mustár
Elkészítés:
Készítsd elő az összetevőket, hogy kéznél legyenek, mert gyorsan kell majd tevékenykedni.
A paradicsomot és a hagymát vágd vékony karikákra, és helyezd őket egy tányérra. A saláta leveleit tépkedd le, fel is apríthatod, ha úgy jobban szereted. Ezt tedd egy másik tányérra. Mellé teheted a szeletelt sajtot, annyit, amennyit a hamburgerekbe szánsz. A majonéz, ketchup, mustár is legyen kéznél, mindegyikbe tegyél egy kanalat, amivel ki fogod adagolni. A hamburgerzsemléket vágd ketté, és készítsd elő a sütőt, vagy amiben meg fogod pirítani egy kicsit. Egy 5 perces pirítás elég neki kb. 200 fokon. Úgy időzítsd, hogy akkorra legyen kész, mire a hús megsült. Így jó meleg lesz a zsemle amikor a hús belekerül.
Kezdődhet a hús sütése! Itt le van írva, hogyan kell hamburgerhúst sütni.
Amikor a hús megsült, vedd ki a zsemléket a sütőből. Ugye milyen jó, hogy éppen egyszerre lettek kész? Mindjárt kész is van a gluténmentes hamburger, már csak össze kell pakolni
A zsemle alsó felére mehetnek a hozzávalók, ebben a sorrendben:
Vagy ahogy Nórika szereti:
- Zsemle alja
- Majonéz
- Saláta
- Hús
- Mustár
- Sajt
- Ketchup
- Hagyma
- Paradicsom
- Zsemle teteje
- Zsemle alja
- Ketchup
- Hús
- Mustár
- Sajt
- Saláta
- Paradicsom
- Hagyma
- Zsemle teteje
Kész.
Helló
Helló